maanantai 9. elokuuta 2010

Henkäys eurooppalaista kahvilakulttuuria... Helsingissä!


Ystävä vinkkasi Annankadun ja Lönnrotinkadun kulmassa olevasta tunnelmallisesta italialais-portugalilaisesta kahvilasta nimeltä Posto. Vaeltelin viikonloppuna vinkatulla suunnalla ja päätin tarkastaa paikan. Lönnrotinkatu 9:ssä odottikin iloinen yllätys: pieni, tunnelmallinen, aito ja edullinen(!) espressokahvila on viimeinen saapunut kaupunkiin. Kahvin hinta järkyttää allekirjoittanutta viikosta toiseen, mutta silti kofeiiniaddikti pulittaa kuumasta kupistaan heittämällä neljäeurosen.

Takaisin Poston pariin. Muuten niin karulla betonikadulla kahvilan edusta erottui edukseen. Ikkunan edessä koreili pari pikkuruista pöytää ja sisällä välittömän huomion kiinnitti komea krominen espressokone.

Paikka on eittämättä pikkuruinen ja myy omistajiensa perinteitä kunnioittaen espresson (1,5 € !) lisäksi portugalilaisia ja italialaisia herkkuja, muun muassa pastel de nataa, tiramisua sekä aitoa italialaista gelatoa. Myynnissä on myös portugalilaisia ja italialaisia gourmet-tuotteita.

Terassilla oli hyvä hymyillä: Cappuccinon (2,40 €), kahden pallon jäätelöannoksen (3,50 €), 30-asteisen auringon (0 €) ja hyvän seuran (priceless) puitteissa Posto pääsi Helsingin lempikahviloideni kärkeen.

2 kommenttia:

  1. Posto on ihana! Niillä on välillä sunnuntaibunssi, joka kannattaa käydä kokemassa. t. Katriina

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Kiitti vinkistä, pitääkin testata brunssia joku viikonloppu. =)

    VastaaPoista