keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Missä hitossa on Matt?



Ihmisillä on tapana kehittää omia sivuprojektejaan pidemmillä reppureissuilla. Yksi opettelee paikallista kieltä tai kirjoittaa kattavia päiväkirjamerkintöjä, toinen harjoittelee pyörittelemään langan päässä roikkuvia kangaspussukoita, jotka simuloivat tulipalloja.

Conneticutilainen videopelisuunnittelija Matt Hardingin teki jotain muuta reissatessaan Aasiassa viisi vuotta sitten. Pönöttävien turistikuvien sijaan Harding päätti tanssia erikoislaatuisen tamppaavalla tyylillään ympäri maailmaa eri nähtävyyksien edessä. Lopputulos videoitiin, editoitiin ja näin syntyi projekti nimeltään Where the Hell is Matt.

Youtube-videosta tuli superkuuluisa, Hardingista muodostui internet-julkkis ja nykyään mies luennoi paitsi sosiaalisen median tempauksista, myös tanssahtelee sponsoroidusti ympäri maailmaa.

Tarinalla on myös onnellinen jatko: Hardng jatkaa yhä videoiden tekoa ja mies rekrytoi nettisivujensa kautta jatkuvasti lisää ihmisiä mukaan maailmalla tapahtuvaan tanssi-ilotteluun. Kenties jonain päivänä kohteena on Suomi.

Mutta missä Matt on nyt? Nettisivuilla olevan Matt-navigaattorin mukaan mies tanssii tällä erää Dubaissa.

2 kommenttia: