torstai 22. heinäkuuta 2010

Tangotreffit



Kiskot kuljettivat torstaina Poriin seuraamaan argentiinalaisranskalaisen elektrotangoyhtye Gotan Projectin performanssia. Yhtye on ollut yksi lempiartisteistani jo pitkään, ja muutama vuoksi taaksepäin tehty visiitti Argentiinan jaloon pääkaupunkiin, Buenos Airesiin ei suinkaan vähentänyt intoa kiihkeää latinomusiikkia kohtaan.

Vaikka Argentiina + Tango -kombinaatio on jokseenkin samantapainen klisee kuin Suomi + Sauna, ei melankolisen musiikin liitosta tuliseen lattarikulttuuriin voi olla myöntämättä. Argentiinalainen tango ei istu minnekään paremmin kuin Buenos Airesiin ja vielä tarkennettuna tangonnälkäisen vierailijan Place to Be on kaupunginosa San Telmo.

Tuo suurkaupungin vanhin - ja boheemein- kaupunginosa on täynnä pittoreskeja kahviloita ja tangosaleja, joiden kaiuttimista sävelet valuvat kadulle saakka. Joka puolella näkyy niin taivutuksia taitavia paikallisia, tanssinopettajia, tangon saloihin perehtyviä opiskelijoita sekä vain yleisesti kiinnostuneita sivustaseuraajia.

Itse päädyin tango & dine -iltaan, jonne samaisessa hostellissa viipyvä matkaaja pyysi minua mukaan. Tangotreffit, mikä sen parempaa! Viini ja hiki virtasivat samalla kun taustalla soi mikäpä muukaan kuin Naisen tuoksusta tuttu sävel. Lovely.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti